ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Polisen utreder orsaken till branden på fredagskvällen. Tre personer som befann sig i lägenheten omkom.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till annans död. Det är alltså ingen som med berått mod tänt på, misstänker polisen. Allt att döma handlar branden om en olyckshändelse.

Under måndagen undersökte specialister från SKL lägenheten.

– Förhoppningsvis kan de utesluta vissa brandorsaker, säger Kent Fastlund, gruppchef utredningsenheten i Flemmingsberg.

Polisen jobbar fortfarandemed att identifiera offer.

– Vi har identifierat två av de tre avlidna, båda i 60-årsåldern. Vi väntar fortfarande på att identifiera den tredje personen, säger Kent Fastlund.

Två var döda när polisen kom fram på fredagskvällen. Den tredje avled senare på sjukhuset. I nuläget har polisen ingen teori om varför de inte kunde ta sig ut.

– Det brann ganska kraftigt, men vi har nu ingen aning om varför de inte kom ut. De har haft någon typ av fest i lägenheten, säger Kent Fastlund.

Utöver de tre som avled fick fem personer lindriga rökskador. Enligt brandchefen på Södertörns brandförsvar var det grannar och de befann sig inte inne i lägenheten som brann.

ANNONS

Patrick Johansson, operativ chef vid Räddningscentralen Stockholms län, säger till Lokaltidningen Mitt i att det är svårt att veta när brandutredningen som man gör tillsammans med polisen är klar.

– Något dygn efter en sådan här lägenhetsbrand påbörjas utredningen, sedan är det svårt att veta exakt tidsram. Det beror på hur lång tid det tar för det kriminaltekniska laboratoriet att analysera proverna, säger han.

Lägenheten som brann i Norsborg sent i fredags.