22 kvadratmeter gick för 1,7 miljoner

”Redan när jag köpte den här lägenheten talades det om rekordförsäljning. Det kanske sitter i väggarna”, säger Jonas Lindholm som snart flyttar ut från Ringdansvägen.
”Redan när jag köpte den här lägenheten talades det om rekordförsäljning. Det kanske sitter i väggarna”, säger Jonas Lindholm som snart flyttar ut från Ringdansvägen.
Den här ettan såldes nyligen för 78 600 per kvadratmeter.

Det är rekord i Midsommarkransen.

– Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att lägenheten skulle stiga så mycket, säger säljaren Jonas Lindholm.

Han visar runt i den lilla ettan på 22 kvadratmeter på Ringdansvägen. Här finns klassiska prishöjare som kakelugn, stuckatur i taket och vacker utsikt.

På visningen trängdes 70 besökare i sekelskiftesettan – och i budgivningen pressades priset upp från nära 1,3 miljoner till 1,7 miljoner kronor.

– Det är superskoj, jag är givetvis jätteglad, säger Jonas Lindholm som fortfarande är omtumlad efter försäljningen.

Det har gått fyra år sedan han själv var på lägenhetsjakt och hamnade på visningen av nämnda lägenhet i Midsommarkransen. Han visste ingenting om Kransen då, men kände sig hemma i bostaden och slog till – trots att det var hans första bostadsköp och lägenhetspriset redan då var på rekordnivå.

– Jag köpte den för 1 020 000 kronor och mina kompisar tyckte inte att jag var riktigt klok. Ska du verkligen köpa till ett så högt pris? Och visst, bostadsmarknaden är sjuk, men man kan inte göra annat än att ge sig in i leken och hoppas på det bästa.

Men det visade sig vara en lönsam affär.

Nu ska han flytta ihop med flickvännen, som i sin tur är i färd med att sälja sin lägenhet i Solna. Paret planerar att köpa en större lägenhet ihop i söderort.

Kan ni tänka er Midsommarkransen igen?

– Absolut. Jag har trivts väldigt bra i det här området.

Jonas Lindström, kontorschef på Notar Hägersten, säger att läget varit en avgörande faktor för prisuppgången.

– Det här är det mest attraktiva kvarter som finns i gamla Midsommarkransen. Dessutom är det en sekelskifteslägenhet, med speciella detaljer, som ligger högt i huset och bara 300 meter från tunnelbanan.

Att Midsommarkransen är hett ­visar sig även i andra försäljningar. I juli och augusti genomförde Notar försäljningar av två ettor på 25 kvadratmeter vardera på Vattenledningsvägen. Båda såldes för omkring 70 000 per kvadratmeter.

Carolina Svahn på mäklarfirman Erik Ohlsson konstaterar att det är säljarens marknad i söderort just nu. Utbudet är lägre än vanligt samtidigt som efterfrågan är stark. Hon tror att priserna kommer att fortsätta stiga i framtiden.

– Den stora inflyttningen till Stockholm gör att hela staden växer och då känns områden som ­Liljeholmen, Hägersten, Älvsjö och andra delar av söderort mer centrala, säger hon.

Man kan inte göra annat än att ge sig in i leken och hoppas på det bästa.Jonas Lindholm

Fakta

Prisutveckling senaste året