ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Klockan 18.43 i onsdags fick polisen larm om en skottlossning i Hässelby gård. En ung kvinna hade blivit skjuten i benet på öppen gata utanför en krog på torget. Vittnen såg två män fly från platsen på en moped, som polisen strax därefter hittade brinnandes i Grimsta.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, och det skulle visa sig att hon inte var den enda som skottskadats under kvällen. Medan flera patruller fortfarande befann sig i Hässelby gård fick polisen in ett samtal från ett sjukhus som berättade att en skottskadad man nyligen kommit till akuten.

– Vi har kopplat ihop de här två händelserna och mannen är gripen sedan i går (läs onsdags) misstänkt för att ha skjutit kvinnan, säger Towe Hägg på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Enligt uppgifter till Aftonbladet och TT är den numera anhållne mannen 26 år gammal och sedan tidigare känd för gängrelaterad brottslighet. Hur han har skottskadats vill polisen dock inte berätta.

– Det vill vi inte uttala oss om eftersom den typen av detaljer kan användas i förhör, säger polisens presstalesman Lars Byström till Mitt i.

Har händelsen någon koppling till tidigare skottlossningar i Västerort?

– Jättesvårt att säga just nu, men det är klart att det är en av sakerna vi tittar på. Vi letar alltid efter motiv.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.