ANNONS

23-åring häktad för Hässelbymord

Barnen satt i baksätet när deras pappa sköts till döds i en bil i Hässelby gård i början av september. Nu har en 23-årig man begärts häktad, misstänkt för mordet.

Han var vid tiden för dödsskotten villkorligt frigiven från ett fängelsestraff – för mord.
ANNONS

Det var på eftermiddagen den 3 september som en skjuten man hittades i en bil i Hässelby gård. I bilen fanns två barn, som hade bevittnat mordet på sin egen pappa, som blev 37 år.

Nu har en 23-årig man häktats, misstänkt för mordet.

Den misstänkte var villkorligt frigiven. Två veckor innan skotten i Hässelby gård hade han släppts från fängelset, där han avtjänat ett mångårigt straff för bland annat ett mord på en 18-årig Solnabo.

Solnabon försvann den 20 augusti 2009. Det dröjde nästan åtta månader innan polisen hittade hans kropp i ett skogsparti nära Bålsta pendeltågsstation.

I förhör nekade 23-åringen till mordet, medan en annan gärningsman berättade att han varit med och misshandlat Solnabon med en hammare och därefter strypt honom med en papperspåse.

I november 2010 dömde Svea hovrätt 23-åringen till sex år och sex månaders fängelse för bland annat mordet.

23-åringen nekar till mordet i Hässelby gård och anser inte att det föreligger några skäl till att häkta honom. Lokaltidningen Mitt i har sökt hans advokat.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.