ANNONS

23-åring hittad blödande i hissen

Två systrar och en bror, alla i 20-årsåldern, sitter häktade för mordet i Fittja i julas. Den ena kvinnan är mordoffrets flickvän.

– Det är en tragisk historia, säger polisutredaren Mikael Olsson.
ANNONS

De tre syskonen hade samlats i lägenheten på Krögarvägen i Fittja för att fira jul. Med var också den ena systerns 23-årige pojkvän. Under kvällen gick något fruktansvärt snett.

Det polisen tror började som ett enkelt familjegräl slutade med att 23-åringen knivskars inne i lägenheten runt klockan 01.50. Han lyckades sedan ta sig ut i trapphuset till hissen där han hittades av ambulanspersonal. Mannen, som bodde i Tumba, avled av sina skador på väg till sjukhuset.

– Larmet kom inifrån lägenheten, men jag vill inte svara på vem det var som ringde, säger Mikael Olsson som är utredare på Södertörnspolisen.

De tre syskonen greps sedan i lägenheten och anhölls misstänkta för mordet. Ingen av dem är sedan tidigare känd av polisen och man misstänker heller inte att brottet är hedersrelaterat. Enligt polisen ska de tre ha varit salongsberusade under kvällen.

När Lokaltidningen Mitt i besöker adressen har vänner och familj till offret visat sin sorg utanför porten till höghuset. Ett rött stearinljus lyser i en lykta och värmeljus står formade som ett hjärta. Någon har nyligen lämnat tjugo röda rosor bland de övriga blommorna.

Ut ur huset kommer en av grannarna, som flyttade in i huset bara några dagar efter mordet.

– Mamma sa att det hade skett ett mord här i området. När jag kom hit med mina grejer och såg blommorna förstod jag att det var här, säger hon.

Hon säger att det som har hänt är jättetragiskt, men tror också att händelsen förstoras upp beroende på att den skett just i det här området.

Hennes väninna, som är uppvuxen i huset bredvid, håller med.

ANNONS

– Är man van att bo här så blir man nog inte så rädd. Då är det precis som vanligt.

Mordet på den 23-årige mannen begicks nästan exakt ett halvår efter att en 26-årig man skjutits ihjäl i ett trapphus i samma område.

Husets fastighetsskötare passerar platsen och tittar på blommorna.

– Det var väldigt mycket blod i hissen efteråt som vi fick städa bort. Jag har jobbat här i 25 år och har sett mycket sådant här, säger han och skakar på huvudet.

Polisens tekniker har undersökt brottsplatsen, men i förra veckan var lägenheten fortfarande avspärrad.

Syskonen sitter i arresten på Flemingsberg tills vidare. De förhörs fortfarande och den tekniska utredningen pågår.

– Det är fortfarande oklart vem som har gjort vad. Misstankarna kan ändras under utredningens gång, säger Mikael Olsson.

Många ska förhöras under den närmsta tiden, både de misstänkta och anhöriga. Man väntar även bland annat på att få inspelningen av samtalet som gjordes till SOS alarm.

Åklagaren Lizzie Österlund planerade först att väcka åtal senast i morgon onsdag, men undersökningen drar ut på tiden. Tidigast i mitten av februari tror hon nu att den kan vara klar.

– Alla tre är häktade på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden, säger hon.

Den 28-åriga storasystern och den 22-årige brodern är häktade för mord. Den 20-åriga lillasystern sitter häktad för mord alternativt medhjälp till mord.

”Jag har sett mycket sådant här”, säger fastighetsskötaren som har arbetat i området i 25 år.

Fakta

De misstänkta

Lillasystern:

20 år, bor i Norsborg. Häktad misstänkt för mord eller medhjälp till mord.

Brodern:

22 år, bor i Norsborg. Häktad misstänkt för mord.

Storasystern:

28 år, bor i Söderort. Häktad misstänkt för mord.