ANNONS

24-åring dömd för skott i benet

Tingsrätten meddelade idag sin dom angående skottdådet i Fagersjö i vintras, då en ung man sköts i benet. En 24-årig söderortsbo döms till fängelse i 2 år och 6 månader för grov misshandel.
ANNONS

Enligt domen finns det flera typer av bevisning som pekar ut 24-åringen som gärningsman.

Dels hade han tändsatspartiklar på händer och kläder, vilket tyder på att han handskats med skjutvapen. Dels finns vittnesuppgifter som knyter honom till platsen för skjutningen – en vändplan vid Vildandsvägen i Fagersjö.

Polisen bedrev dessutom avlyssning mot 24-åringen, i ett helt annat ärende. I de inspelade samtalen uttalar han flera hot – varav åtminstone ett tydligt dödshot –efter att en planerad bilaffär misslyckats.

”Jag svär på gud jag kommer döda … jag varnar dig nu” säger han på eftermiddagen den 13 januari. Enligt tingsrätten framgår det att hoten är riktade mot den unge man som blev skjuten knappt två timmar senare.

Skottet gick genom underbenet och orsakade enligt domen inga bestående skador. Men risken för en allvarlig skada gör enligt tingsrätten att misshandeln ska bedömas som grov.

Den dömde 24-åringen har flera tidigare brott på sitt samvete. Han har bland annat dömts för misshandel, utpressning och övergrepp i rättssak.

Hans advokat befinner sig utomlands och har inte gått att nå för en kommentar. 24-åringen själv nekade under rättegången till brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.