ANNONS

24 miljoner för tomter i Påtåker

Försäljningen av mark i kommunal-rådets hustrus nya bostadsområde Påtåker är i full gång. Tomter för runt 24 miljoner kronor har redan sålts.
ANNONS

Åtta hus är redan byggda i det nya området Påtåker som ägs av kommunalrådet Örjan Lids (M) hustru Ulla Lid. Hon äger marken och driver fastighetsbolaget där närmare 70 villor väntas byggas.

Redan nu har 17 tomter sålts i området och åtta hus är uppförda. Sammanlagt uppgår försäljningssumman för tomterna till runt 24 miljoner kronor. Och intresset är fortsatt stort.

– Det är väldigt många som ringer och frågar. Men beslutsprocessen tar förstås lite längre tid, säger Didrik Lund, mäklare på Husman och Hagberg, som sköter försäljningen i området.

Totalt ska området säljas i fyra etapper. Etapp två är nu i slutfasen och senare i vår räknar Didrik Lund med att tomterna i etapp tre ska börja säljas.

– Då accelererar nog försäljningen. Folk ser att det finns gatlyktor, en del är asfalterad, det finns hus och det är liv och rörelse i området.

Området har varit omdiskuterat och kritiserat. Många har ansett att Örjan Lids roll som kommunalråd inte varit förenlig med att vara gift med en stor exploatör i kommunen. Hela situationen JO-anmäldes av vänsterpartisten Svein Tryti. Men justitieombudsmannen valde att inte ta upp ärendet.

Paret Örjan och Ulla Lid, som för närvarnade bor i området, ser nu ut att lämna det. Påtåker Fastigheter AB som äger huset har fått bygglov för att riva det. Enligt Ulla Lid flyttar de inom kommunen.

Marken där deras hus står ska nu bli lekpark och gemensamhetsmark, enligt plankartan över området.

ANNONS
Fakta

Omtalad affär

Så mycket kostar en tomt i Påtåker:

12 00015 000 kvadratmeter: 1 375 000 kronor

15 00018 000 kvadratmeter: 1 500 000 kronor

Över 18 000 kvadratmeter: 1 650 000 kronor

Källa: Husman Hagberg

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.