25-årig man inför rätta för smitning

Den 13 juni kastades Malin Blom, 30, av cykeln och skadades allvarligt när en bil körde på henne i full fart utanför Fotografiska på Södermalm. Nu åtalas en 25-årig man.

Den 25-åriga mannen, som suttit häktad i flera veckor, åtalas nu på flera punkter; grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. En 26-årig vän åtalas samtidigt för skyddande av brottsling.

– Vi fick ett anonymt tips om en bil som sedan visade sig vara den bilen vi sökte, och utifrån bilen kunde vi spåra mannen, säger polisens utredare Mats Alvarsson.

Båda männen förnekar brott, men vittnesuppgifter, mobiltelefontrafik, en konversation på Facebook och ett använt SL-kort tillhör åklagarens främsta bevis. De viktigaste vittnesuppgifterna kommer från två vänner till den huvudmisstänkte, som befann sig i bilen då olyckan inträffade.

– Man hann inte reagera, det gick så jävla fort. Hennes axel slog mot rutan framför, säger ett av vittnena i förhör.

Malins familj hoppas nu att hela förloppet kring händelsen ska redas ut.

– Det är väldigt mycket känslor, det kommer att bli skönt när vi kan lägga det här bakom oss, säger Malins syster Elin Blom.

Malin vårdas fortfarande på sjukhus och flyttades till Danderyds sjukhus för två veckor sedan.

– Det går framåt hela tiden och vi är jätteglada att hon har blivit så pass bra. Sommaren har varit otroligt jobbig, men Malin är positiv och läkarna säger att hon har goda förutsättningar för att bli helt återställd igen, säger Elin Blom.

Rättegången ska hållas i början av september. 25-åringens advokat säger till Mitt i att hans klient förnekar brott, men vill just nu inte kommentera mer.