ANNONS

25-årige Jacobs verk spelas på Carnegie Hall

Den 28 juni framförs Jacob Mühlrads verk "Pan" på Carnegie Hall.
Den 28 juni framförs Jacob Mühlrads verk "Pan" på Carnegie Hall.
Hans musikintresse väcktes som tonåring när han hittade en gammal synth i familjens källare i Höglandet. Nu är kompositören Jacob Mühlrad aktuell med ett uruppförande på ansedda Carnegie Hall i New York.
ANNONS

25-årige Jacob Mühlrad är uppvuxen i Bromma och började med musik efter att ha råkat hitta en gammal synth i familjens villa i Höglandet. Han började spela piano och komponera egna stycken. Hans talang för att komponera upptäcktes av tonsättaren Sven David Sandström som blev hans mentor.

Jacob Mühlrad är den hittills yngsta kompositören att har fått verk uppförda i Kungliga Operan och Berwaldhallen. Dessutom har han gjort sidoprojekt ihop med hiphopartisten Silvana Imam och galleristen Jonas Kleerup.

Nästa steg i Jacob Mühlrads karriär blir ett uruppförande av hans verk Pan på Carnegie Hall i New York. Det ansedda konserthuset Carnegie Hall öppnade 1891 och här har exempelvis Maria Callas, Luciano Pavarotti, The Beatles, David Bowie och Bob Dylan framträtt.

Den 28 juni ska Jacob Mühlrads verk ”Pan” framföras på Carnegie Hall av svenske cellisten Antonio Hallongren. I detta verk har kompositören inspirerats av den grekisk-mytologiska sagan om guden Pan.

”Jag är otroligt tacksam och har nya drömmar som jag brinner för, nya idéer som jag vill förverkliga, och ser verkligen fram emot att realisera detta och framtida musikaliska verk. Jag försöker vara lika fokuserad på det som väntar här och nu som på mina långsiktiga ambitioner”, säger Jacob Mühlrad i ett pressmeddelande.

Mitt i Bromma berättade förra året om att Jacob Mühlrad komponerat ett verk åt pianisten Staffan Scheja.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.