25-åring dömd för vansinnesfärder

Polisen valde att preja in bilen i ett träd vid Skärholmens gård för att få slut på jakten.
Polisen valde att preja in bilen i ett träd vid Skärholmens gård för att få slut på jakten.
En 25-årig Skärholmsbo har dömts för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet efter två vansinneskörningar genom Skärholmen.

En polispatrull märkte att ett fordon körde väldigt snabbt i Fittja varpå polisen körde efter. 25-åringen for in på Vårby allé, blåste förbi två rödljus. Därefter fortsatte bilen ut på E4 och färdades i hög hastighet med snäva omkörningar och över heldragna linjer vilket tvingade bilister att väja. Polisen uppskattar fordonets hastighet till 180 kilometer i timmen. Föraren svängde av E4 vid Statoilmacken och fortsatte i 130 kilometer i timmen på Vårbergsvägen vidare till Skärholmens gårdsväg där fordonet började saktat ned till ungefär 50 kilometer i timmen.

När poliserna som följde efter anade att 25-åringen skulle svänga in på en gångväg, prejade de honom in i ett träd. 25-åringen fick lindriga skador.

Dramat ägde rum den16 april kring midnatt förra året. I oktober förra året greps mannen också för grovt rattfylleri då han hade cannabis i kroppen. Denna gång upptäckte polisen vid tretiden på natten ett fordon som körde mot rött vid korsningen Skärholmsvägen/Smistavägen i vad polisen uppskattar som minst 100 kilometer i timmen. Jakten gick via Västberga till Tankebyggarbacken i Bredäng där polisen bestämde sig för att preja då fordonet var på väg in i ett bostadsområde.

25-åringen hade redan skyddstillsyn men nu förlängs skyddstillsynen i ytterligare ett år.

25-åringen fälls även för grov misshandel mot en man han mötte på Kungsgatan i april förra året. Han ska betala 7000 kronor i skadestånd för sveda och värk.