ANNONS

(rubrik saknas)

En vilsen katt tog tunnelbanan ensam från Fruängen till Stadion. Stor hjälte blev Sandra Lind på Östermalms stadsdelsförvaltning.
ANNONS

En katt förirrade in sig på tunnelbanans röda linje i torsdags. Nu kan Lokaltidningen Mitt i berätta att hjälten som tog hand om katten var Sandra Lind, kommunikatör på Östermalms stadsdelförvaltning.

– Jag bor i Fruängen och klev på tunnelbanan när en katt kom travandes bland alla resenärer. Jag tänkte att det var ägaren som satte sig bredvid katten, men vi insåg snabbt att den var herrelös, berättar Sandra.

Tillsammans med några andra resenärer tog hon hand om katten. De höll den i famnen och kollade halsbandet runt halsen men hittade ingen info om ägaren.

Efter att ha gått av vid Stadion ringde Sandra SL, som tog kontakt med polisen, som i sin tur sa åt Sandra att det enda man kunde göra var att åka med katten till en polisstation.

– Närpolisen har ju stängt på Brahegatan, men jag åkte till Klara polisstation och där hämtade en polisbil katten till polishuset på Norrmalm, berättar Sandra.

På Norrmalms polisstation upptäcktes att katten hade ett datorchip runt halsen och var registrerad hos Jordbruksverket.

Kattens ägare i söderort kom då och hämtade hem missen från innerstadsstressen.

Lyckligt slut för vilsen katt på t-banan

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.