(rubrik saknas)

Gustavsbergsbadet
Många läsare har hört av sig till Lokaltidningen Mitt i om säkerheten på badet.
Flera läsare har reagerat på brister i säkerheten på äventyrsbadet i Gustavsberg efter Lokaltidningen Mitt i:s artikel.

Olyckan på Gustavsbergsbadet, där en fyraårig flicka var nära att drunkna har berört många. I Lokaltidningen Mitt i kritiserades i förra veckan badet av ett vittne för att inte ha haft badvakter nära vid incidenten.

Gustavsbergsbadets vd Elisabeth Strömberg förklarade då att det varit få badgäster under dagen och att det därför inte funnits personal vid bassängen. Men även att all personal är utbildad i livräddning och aldrig är långt borta.

Men nu menar läsare att de nästan aldrig ser personal vid bassängerna. Flera personer har också berättat att de själva fått agera badvakter och gripa in vid incidenter.

”Jag fick säga till barn som bråkade och tryckte ner varandras huvud under vattnet” och ”någon kommer att drunkna” är några av reaktionerna.

Elisabeth Strömberg säger dock att det inte är aktuellt med badvakter och betonar föräldrarnas ansvar.

– Vårt ansvar är att se till att anläggningen är hel och fungerar och att regler följs. Föräldrarnas ansvar är att hålla uppsikt över barnen. Sker ett tillbud, drunkningsolycka, så beror det på att föräldrarna haft för dålig uppsikt. Vaktar man sitt barn bra så är man blöt, annars är man för långt borta, säger hon.

Ytterligare kritik mot äventyrsbad