ANNONS

27-åring slog och hotade sina föräldrar

ANNONS

En 27-årig man i Skärholmen har dömts för att ha hotat och misshandlat sina föräldrar. Samtidigt dömdes mannen även för narkotikabrott.

Det var i december förra året som 27-åringen flera gånger hotade sina föräldrar. En av gångerna misshandlade han även sin mamma med flera slag. Han fattade även ett hårt grepp om pappans armar för att där­efter slänga ner honom på golvet.

Till sin mamma ska mannen ha svurit att han skulle skära halsen av henne.

Två dagar senare hotade han modern än en gång till livet och slog henne därefter på huvudet med öppen hand flera gånger i tre omgångar.

Därefter beslöt makarna att de skulle anmäla sonen till polisen för att han på så sätt skulle kunna få vård.

Mannen hävdar att föräldrarna visserligen ständigt provocerar honom, vilket i sin tur ofta leder till hätska diskussioner, men han menar att han varken har hotat eller misshandlat dem. Han nekade därför till samtliga åtalspunkter utom narkotikabrott.

Tingsrätten gjorde dock bedömningen att bevisningen var tillräcklig för en fällande dom även vad gällde misshandel. Föräldrarnas berättelse var tillräckligt sammanhängande och trovärdig.

Mannens brott ansågs vara allvarliga och eftersom hoten och misshandeln dessutom riktades mot närstående i det gemensamma hemmet, samt att mannen sedan tidigare hade en villkorlig dom, dömdes han nu till tre månaders fängelse.

Till sin mamma ska mannen ha svurit att han ska skära halsen av henne.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.