ANNONS

276:an väcker debatt bland bilisterna

Hur ska trafiksituationen i Åkersberga lösas? Diskutera på Mitt i Södra Roslagens Facebooksida eller skriv en insändare.
Hur ska trafiksituationen i Åkersberga lösas? Diskutera på Mitt i Södra Roslagens Facebooksida eller skriv en insändare.
Hur ska trafikinfarkten genom Åkersberga lösas?

Veckans artikel om 276:an har skapat en het debatt på Facebook.

Politikern Sven Hugosson tycker att en förbifart via Brottby är värd att undersökas.
ANNONS

– Ingen pendlare till stan skulle bli glad för det, men en förbifart via Brottby skulle kunna vara lämplig för den tunga trafiken, säger Sven Hugosson (L), ersättare i fullmäktige och engagerad i trafikfrågan.

Han syftar på de lastbilar som i dag passerar centrum och även den trafikökning som kan komma av det nya industriområdet som planeras vid Brännbacken.

Men Sven Hugosson vill inte heller avfärda den tidigare planerade förbifarten, Röllinbyleden. Däremot tycker han att en ny väg för den tunga trafiken mellan E18 vid Brottby och Skärgårdsstad borde undersökas.

– Det är en knepig fråga. Vägen till Brottby skulle gå igenom orörda naturområden, som Domarudden. Men det är värt att titta på.

Debatten om väg 276 tog fart i Facebookgruppen ”Debattforum för Österåkers framtid” i veckan, efter Mitt i:s artikel om kökaoset.

Förslaget om Röllinbyleden ska även tas upp på måndagens kommunfullmäktige, efter att ett medborgarförslag om att leden borde byggas skickats in.

Inför mötet hänvisar Alliansen, samt kommunen, till en undersökning som visar att Röllingbyleden kan vara onödig.

Enligt undersökningen har de flesta bilister som åker på väg 276 ärenden inne i Åkersberga och det är bara ett fåtal som åker rätt igenom.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.