ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Mannen hoppade från avsatsen på tornet och råkade landa på en annan person i vattnet.

Efter det sjönk han.

– Vi fick larmet 16.45 och 16.59 fick dykarna upp mannen från vattnet. Man påbörjade hjärt- och lungräddning och han flögs sedan med helikopter till Karolinska. Efter det tog personalen hand om flera kompisar till mannen, vilka befann sig på stranden, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör på Storstocksholms brandförsvar.

Men mannens liv gick inte att rädda.

I går, måndag, närmade sig temperaturen 30 grader redan klockan nio och ett 20-tal personer hade tagit sig ner till badet för ett morgondopp. Två av dem var Annika Macklin och hennes sambo. De berättar hur de ofta ser hur folk trängs för att få hoppa från tornet.

– Jag går inte gärna ut på bryggan när det är som mest folk, det känns trångt och det är lätt att någon råka knuffa i en. Det hade varit bra med en badvakt när det är så mycket folk här, säger hon.

Redan i går var stadsdelsförvaltningen vid badet för att fästa halkskydd på bryggorna och sätta upp skyltar som uppmanar till försiktighet och att bara hoppa en i taget.

– Vi tog emot beskedet med bestörtning och sorg och vidtar de här åtgärderna nu med detsamma. Det här får absolut inte hända igen, säger parkingenjör Kenneth Kempendahl.

Stadsdelsförvaltningen ska även se över en ny konstruktion av hopptorn, där man kan hoppa åt olika håll, och det diskuteras om tornet ska stängas i väntan på ett nytt.

ANNONS

– Vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra. Hopptornet har blivit väldigt populärt, säger Kenneth Kempendahl.

I morgon mellan klockan 13 och 15 invigs Tanto citystrandbad officiellt.

Mannen som hoppade från tornet befann sig under vattnet i nästan en kvart innan dykare fick upp honom. Foto: Maria Lilja