(rubrik saknas)

Från Tirgan i fjol.
Från Tirgan i fjol.
Dans, musik och persisk mat. På lördag invaderas Huvudstafältet av 30 000 besökare när det är dags för den iranska festivalen Tirgan.

Tirgan arrangeras för fjärde året i rad och Shahin Roshan, som varit med sedan starten, har sett hur intresset växt och växt. I Solna och Sundbyberg är iranier den största invandrargruppen, men festivalen når många fler.

– Målet med Tirgan är att visa upp den persiska kulturen och blanda ihop den med den svenska. Det har vi verkligen lyckats med. I fjol kom så mycket folk, runt 30 000. Förutom iranier, folk från åtta europeiska länder, säger han.

Ett 20-tal musiker och dansare framträder. De stora artistnamnen är Amy Diamond, Thomas Di Leva, Farshid Amin och Mehrnoosh. Det kommer att finnas en massa iransk mat och olika food trucks. Festivalen pågår klockan 14-21. Shahin Roshan beskriver den som det bästa från flera kulturer.

– I Iran samlas man ofta på ett torg, säljer varor, äter och sjunger och dansar. Det här är en iransk fest på ett europeisk sätt, en stor festival!

Dans och Di Leva på iransk festival