(rubrik saknas)

Vilka frågor ska du driva?

– Just Nacka är väldigt speciellt eftersom vi är Moderaternas skyltfönster. Det finns mycket att peka på, som friskolor som har fri etableringsrätt, vilket gör att kommunala skolor får stänga när elevunderlaget minskar. Och det är ganska märkligt att man pratar valfrihet när man inte ens kan välja kommunal hemtjänst, den finns inte.

På Twitter har du sagt att sajten ”Avpixlat” borde stängas ner samtidigt som du förespråkar åsiktsfrihet. Kritiker skulle kunna påstå att det är censur och intrång i åsiktsfriheten.

– Man får tycka precis vad man vill för mig, men du får inte säga vad du vill i Sverige. Du får inte säga att ”Alla invandrare är brottslingar”, vilket är vad ”Avpixlat” försöker antyda. Därför anser jag att de bryter mot den lagen ganska ofta. Yttrandefriheten har sina begränsningar och det tycker jag att den ska ha, eftersom enskilda människor blir lidande.

Du tar ofta fajten mot rasismen på Twitter. Hur orkar du?

– Jag gör det inte hela tiden, ibland får jag ta ledigt några dagar. Att handskas med de här åsikterna är väldigt slitsamt, det går in under huden.

Hur kopplar du bort det?

– Man får göra andra saker, läsa något bra eller se någon rolig film. Och skratta mycket.