30-årig papegoja stulen från familj

Natalie Ström Gomez har haft papegojan Gojje i 30 år. I söndags stals han och är nu spårlöst försvunnen.

– Jag gör vad som helst för att få tillbaka honom, säger hon.

Familjen Ström Gomez i Segeltorp är utom sig av oro för sin 30-åriga grå jako Gojje som stals i helgen.

Det var i söndags vid 10-tiden på morgonen som Gojje stals från djuraffären i Stuvsta centrum. Affärsägaren var upptagen med andra kunder när en man kom in i butiken och tog med sig buren som Gojje satt i.

Gojje var bara tillfälligt i butiken och skulle hämtas av sina ägare samma morgon.

– Han som har affären hann uppfatta att tjuven var en man i arbetskläder. Han frågade om mannen behövde hjälp, men fick inget svar. Han fortsatte sedan att hjälpa andra kunder och under tiden försvann tjuven med Gojje, säger ägaren Natalie Ström Gomez.

Stölden har tagit mycket hårt på familjen, som har haft Gojje i 30 år.

– Det är mycket jobbigt för familjen, ett helvete helt enkelt. Vi har haft honom ända sedan jag var ett år och nu vill vi bara ha tillbaka honom hel. Kosta vad det kosta vill, säger Natalie.

Gojje är sällskapssjuk och väldigt pratglad.

– Han säger många ord såsom godis, städa, hej och hej då, ska sova nu och sov gott. Sen sitter han ofta och svär för sig själv, eller jamar som en katt eller skäller som en hund, säger Natalie.

Efterlysningen har fått mycket spridning i sociala medier, men det har hittills bara resulterat i stöd till familjen.

Stölden är också polisanmäld, men inte heller polisen har kunnat hjälpa till med att bringa klarhet i var Gojje, som varken är chip- eller ringmärkt, befinner sig.