ANNONS

30 lägenheter stryks ur Väktaren

Huset är för skört. Nu stryks 30 lägenheter ur Väktaren-projektet av säkerhetsskäl, kan Mitt i avslöja.

Och snart kan ännu fler bostäder försvinna ur planerna.
ANNONS

100 nya bostäder. Det skulle byggas i kvarteret Väktaren vid Fridhemsplan enligt de nya planerna som går upp till beslut på torsdag i stadsbyggnadsnämnden.

Men nu meddelar Familjebostäder som äger hörnhuset mot Drottningholmsvägen och Fridhemsgatan att de 30 lägenheter som planerats som en påbyggnad av deras hus inte blir av, oavsett beslutet av politikerna.

Huset är helt enkelt för skört för att bära upp vikten.

– Man har gjort en noggrannare grundundersökning. Huset klarar inte lasten av de extra bostäderna, säger Bo Östlund projektledare på Familjebostäder.

Samtidigt meddelade företaget Alecta i förra veckan att de är tveksamma till sin del av projektet. Företaget äger en av fastigheterna i kvarteret där en påbyggnad med 20 lägenheter planeras. Men eftersom ekonomin i projektet blivit mer osäker då planerna på en galleriavåning strukits av politikerna, är de planerna nu osäkra.

Enligt stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) påverkar inte beskedet från Familjebostäder politikernas beslut på torsdag.

– Det är ganska vanligt att man inte bygger allt man har rätt till i en detaljplan, säger han.

När den här tidningen gick till tryck hade majoriteten ännu inte beslutat sig huruvida de ska rösta ja till projektet eller ej.

– Men man kan säga att förslaget har rört sig åt det hållet vi ville, med mindre kommersiella ytor och fler lägenheter, säger Roger Mogert.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.