ANNONS

30 träd rök där fjärrvärmen ska fram

Här på Farstavägen stod träden.
Här på Farstavägen stod träden.
Bara en liten stump kvar.
Bara en liten stump kvar.
Många reagerade med ilska när omkring 30 häggträd sågades ner på Farstavägen i veckan. Nya ledningar för fjärrvärme ska ner i marken där träden stod.
ANNONS

I måndags kväll bröts tystnaden i centrala Farsta plötsligt av sågljud. Många reagerade med förvåning och ilska när de såg att det var häggträden i mittrefugen på Farstavägen som togs ner.

– Jag blev bestört när jag såg det. De där träden gjorde det lite mysigare här i Farsta och de dämpade ljuden från trafiken, säger Päivi Lempinen som bor på Molkomsbacken.

Skälet till att träden, omkring 30 stycken, togs ner, är att nya fjärrvärmeledningar ska ner i marken på Farstavägen. Liknande arbeten kommer för övrigt att ske på fler platser i stadsdelen framöver.

– Farstaborna får nog vänja sig vid det här. I stort sett hela fjärrvärmenätet i Farsta ska bytas ut, berättar Jan Ekman, parkingenjör på stadsdelsförvaltningen.

Mitt i Söderort jagar just nu information om framtida arbeten från Fortum värme, som ansvarar för fjärrvärmenätet. Artikeln uppdateras när vi vet mer.