ANNONS

300 inställda bussar i höstas

Avvikelserapporten visar det svart på vitt: Under augusti och september ställdes över 300 bussavgångar in i Tyresö.

Men enligt bussföretaget är läget nu bättre.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i skrev i mitten av september om inställda bussturer, som gjorde att skolelever på Brevikshalvön blev stående i upp till en halvtimme på morgonen i väntan på bussen som ska ta dem till skolan.

Bussföretaget Nobina, som kör bussar i Tyresö på uppdrag av SL, ville då inte lämna ut avvikelserapporten.

Den sammanställs dock av SL och Lokaltidningen Mitt i har nu tagit del av rapporterna som gäller augusti och september. Under de månaderna ställdes 176 respektive 142 avgångar in i Tyresö, vilket är en kraftig ökning jämfört med samma period förra året.

– Det är naturligtvis väldigt beklagligt. Den främsta anledningen var att vi hade en trafikökning på 30 procent, vilket i sin tur leder till ökat behov av personal både vad det gäller förare och mekaniker, säger Lena Haenel som är trafikchef på Nobina som kör i Tyresö.

Hon menar också att man nu har sett över sina rutiner och gör annorlunda trafikbedömningar.

– Vi prioriterar de kritiska avgångarna och dit hör avgångarna till skolan. Trenden när det gäller inställda turer är positiv, säger hon.

Martin Öste bor ute på Brevikshalvön och är pappa till en av de skolelever som fick vänta då avgångarna med buss 815 uteblev vid upprepade tillfällen. De senaste veckorna har han inte hört något om inställda bussar från sin son.

– Som konsumenter är grabbarna mycket mer nöjda nu kan man säga, säger han.

Mitt i Tyresö 13 september.

ANNONS