ANNONS

Bra respons för nya simhallsförslaget

Det nya byggnadsförslaget för en ny simhall på Lidingö möttes av positiv respons, enligt Lidingö simklubbs styrelseledamot Pontus Frohde,

– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats få till en debatt kring det här, säger han.
ANNONS

Förra veckan kunde Mitt i Lidingö berätta om att Lidingö simklubb presenterade ett nytt byggnadsförslag för en ny simhall på ön, som kan kosta en tredjedel av vad kommunen tidigare budgeterat för.

I onsdags hölls ett möte med kommunens beslutsfattare, där det nya förslaget lades fram. Ett 30-tal personer kom till mötet, en siffra som Pontus Frohde är nöjd med.

– Det var fullpackat på mötet med representanter från de stora partierna på ön. Det var väldigt hög kvalitet på publiken och det kändes i alla fall som att det gick jättebra, sen vet man ju inte vad folk tycker. Men jag känner bara, kom igen nu! säger han.

Pontus Frohde upplever inte att de möttes av någon kritik på mötet.

– Politikerna måste nog prata ihop sig men det faktum att vi gjorde det här har ju ökat trycket. Vissa partier tror väl kanske mer på det medan andra ställer sig mer frågande. Sedan är det ju en del individuella önskemål, till exempel att någon tycker att vi måste ha rehab och en annan vill ha äventyrsbad, säger han.

En av de politiker som närvarade på mötet var Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Han är positiv till det nya byggnadsförslaget, som kortfattat innebär att man bygger en simhall ovanpå en betongplatta i stället för att schakta en grop – något som ska spara både tid och pengar.

– Prislappen på en sådan här färdig hall tycker alla är bra eftersom den är lägre, men simhallen i sig blir ju mindre utan massa extra pooler och flashiga saker. Men det var ett väldigt bra möte och det finns definitivt grejer som vi kan ta med oss. Jag tror att det här kan vara väldigt bra för Lidingö, säger Carl-Johan Schiller.

Han tycker att det är dags att Lidingö stad tar ett beslut. En ny simhall eller inte, det är frågan.

– I slutändan kan man bara utreda en fråga ett antal gånger sen måste man ju ta ett beslut. Det återstår att se exakt vad det blir, men det viktiga nu är att vi måste ha en ambition, vi måste sätta ner foten. Antingen ska vi ha en simhall eller inte, säger Carl-Johan Schiller.

ANNONS

En simhall byggd enligt det nya förslaget beräknas kosta mellan 60 och 80 miljoner kronor, att jämföra med de 215-240 miljoner kronor som kommunen tidigare räknat med.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.