35-åring dömd för sju barnvåldtäkter

35-åringen stod åtalad för en rad sexuella övergrepp och våldtäkter mot en skolflicka i Österåker.

Nu har han dömts till fängelse av Attunda tingsrätt.

Vid minst elva tillfällen förgrep sig 35-åringen på flickan på en adress i Österåker eller i ett skogsparti i närheten. Vid ett tillfälle stängde han dessutom in henne i en garderob med fastbundna händer och fötter.

I fredags kom Attunda tingsrätts dom mot den 35-årige mannen. Mannen fälldes på samtliga åtalspunkter och dömdes för sju fall av våldtäkt på barn, ett fall av försök till våldtäkt mot barn, tre fall av sexuellt utnyttjande av barn och ett fall av olaga frihetberövande. För det dömdes han av tingsrätten till fängelse i tre och ett halvt år. Mannen har nekat till samtliga brott.

Övergreppen inträffade från vintern 2010 till våren 2012. Av domen framgår att mannen, som var arbetslös, bodde hemma hos flickan och hennes mamma. Vad som hänt nystades upp när flickan började må psykiskt dåligt under våren 2012. I förhör har hon berättat detaljerat vad som hände när hon kom hem från skolan. Ofta var hon då ensam med mannen. När familjen var hemma sa mannen bland annat att han skulle ge flickan massage och tog henne till platser där de inte kunde se vad som hände. I början av maj anhölls och häktades han.

Under rättegången vittnade bland andra flickans pappa, en skolkamrat och en skolsköterska. Bland åklagarens bevisning fanns även en film som mannen tagit av flickan när hon dansar, går in i duschen och klär sig, och som enligt rätten visar att han varit sexuellt intresserad av henne. 35-åringen skickade även SMS till flickan där han uttryckte ånger och rädsla för att hamna i fängelse, och som användes som bevisning: ”Även om du aldrig förlåter mig så ber jag dig om tusen ursäkter (…) Jag vill inte bli fängslad”.

Enligt mannen var det tvärtom flickan som vid några tillfällen råkat beröra honom, och att det var det han varit ångerfull för. Men tingsrätten ansåg det osannolikt att en flicka under 15 år skulle ha tagit initiativ till sexuella handlingar med en 35-åring och menade också att han uttryckt en så stor ånger och rädsla för fängelse att något värre måste ha inträffat.

Utöver fängelsestraffet ska mannen även betala 180 000 kronor i skadestånd till flickan.

Efter avtjänat fängelsestraff ska mannen utvisas ur landet och förbjuds komma hit före år 2022. Det är oklart om domen kommer att överklagas.

…så ber jag dig om tusen ursäkter. 35-åringens SMS till flickan