ANNONS

36-årig kvinna skallades av 20-åring på nattbuss

36-åriga Claudia Aziz blev kallad "hora" på grund av sitt smink, och sen skallad, av några killar i 20-årsåldern på nattbuss 892 mellan Stockholm och Jordbro. Händelsen inträffade i höjd med Brandbergen natten mot lördag.

Historien har delats flitigt på sociala medier under helgen.

Polisen är på måndagen optimistisk kring utredningen.
ANNONS

– Det var vid 3-tiden på lördagsmorgonen, som en man i 20-årsåldern på nattbussen från stan kommenterade kvinnans utseende. Det blev ordväxling mellan henne och den misstänkte, som sen skallade henne, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, på måndagen.

Händelsen inträffade enligt polisen när bussen kommit fram till Skyttens gata i Brandbergen. Kvinnan ringde själv polisen under tiden hon höll fast den misstänkte.

– Hon försökte hålla fast den misstänkte, men en annan yngling lade sig i och hjälpte sen den misstänkte att försvinna, säger Lars-Göran Rehn.

Historien har delats flitigt på sociala medier och den 36-åriga kvinnan, som själv är flitig på Twitter med över 7 000 följare, har bland annat talat med SvD om händelsen.

– Jag skrev om det eftersom jag har väldigt många unga tjejer som följare. Jag vill visa att de inte är ensamma om att bli utsatta för sådana här saker. Jag har fått jättemycket stöd, blombud och många reaktioner, säger hon till SvD.

Även om polisen inte lyckades gripa någon på lördagsnatten, är man hoppfull om att hitta männen i 20-årsåldern.

– Man ska ha identifierat dessa killar och utredningen fortsätter, säger Lars-Göran Rehn.

Brottsrubriceringarna är misshandel och främjande av flykt.

– Det fanns en hel del vittnen på bussen, som nog inte hörts än, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS
Fakta

Envarsgripande

Allmänheten får gripa en person, så kallat envarsgripande, om brottet som personen begått kan ge fängelsestraff, om personen påträffas på bar gärning eller flyr från brottsplatsen.

Allmänheten får också gripa en person som är efterlyst för brott. Den gripne ska så fort som möjligt överlämnas till polis.

Detta regleras i rättegångsbalken 24 kap. 7 paragrafen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.