37-åring sköts till döds – i dag börjar rättegången

Arkivbild från Terapivägen strax efter dödskjutningen den 31 oktober.
Arkivbild från Terapivägen strax efter dödskjutningen den 31 oktober.
I dag börjar rättegången mot de två män som står åtalade för mordet på en 37-åring i Flemingsberg i oktober.

Enligt åtalet ska ett bråk på krogen ligga bakom.

Det var vid 21-tiden den 31 oktober som polisen larmades om en skottlossning på Terapivägen i Flemingsberg. När polisen kom till platsen hittade de en blödande 37-årig man boende i området skjuten med flera skott. Mannen fördes till sjukhus, där han senare avled av sina skador.

I början av december greps och häktades två män, en 33-åring från Botkyrka och en 36-årig man från Huddinge, misstänkta för mordet.

Nu står båda åtalade misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord.

Enligt åtalet ska de båda tillsammans och i samförstånd ha berövat 37-åringen livet genom att ha skjutit honom med åtta skott varav sju ska ha träffat i bålen och ryggen. Upprinnelsen till mordet ska vara ett bråk på en restaurang i Flemingsbergs centrum två dagar tidigare.

36-åring ska efter bråket ha gjort en sökning på Youtube i sin telefon på pistoler av märket Beretta 92 FS, samma typ av vapen polisens tekniker tror användes vid dödsskjutningen. Något vapen har dock inte hittats. En rånarluva har däremot hittas i närheten av brottsplatsen och i den har DNA från 36-åringen säkrats.

På kvällen vid skjutningen finns det bilder från övervakningskameror i området som visar att de båda åtalade befunnit sig i Flemingsbergs centrum innan gärningen och att de tillsammans rört sig mot brottsplatsen en stund innan klockan 21.

Vittnen ska därefter ha hört flera smällar och sett två män springa från platsen.

Enligt åtalet finns det även övervakningsbilder som visar när 36-åring rör sig ensam tillbaka mot Flemingsbergs centrum strax efter skottlossningen.

De båda åtalade nekar till brott.

Rättegången i Södertörns tingsrätt beräknas pågå i fyra dagar.