ANNONS

37 fortkörare togs av polisen

Det byggs mindre i Skärholmen än ­resten av stan. Men nu ska det bli ändring.

Karin Wanngård (S) presenterade i förra veckan en satsning på 4 000 nya bo­städer.
ANNONS

Fokus Skärholmen. Det är namnet på den rödgrönrosa majoritetens nya bostadssatsning i 127-området. 4 000 nya bostäder är det tänkt att bli enligt borgar­rådet Karin Wanngård (S) som presenterade idén under ett möte med olika bygg­herrar i förra veckan.

– I Stockholm sticker Skärholmen ut som en plats där det byggs mindre än på andra håll. Enligt tidigare bostadsmål är det bara 800 av alla nya lägenheter i Stockholm som ska ligga här. Nu vill vi bygga många fler, säger Karin Wanngård.

Tidigare har intresserade bygg­bolag hört av sig och fått markanvisningar. Men markanvisningarna har sedan blivit liggande då bolagen fått kalla fötter. Nu ska kommunen, enligt Karin Wanngård, ta ett helhetsgrepp på Skärholmens stadsdel, arbeta fram detaljplaner – och först därefter koppla in byggherrarna.

– Tanken är att vi ska växel­dra genom att låta både våra kommunala bostadsbolag och de privata bolagen bygga.

Redan om tre år hoppas Karin Wanngård att Fokus Skärholmen ska ge resultat i form av påbörjade byggen. Men innan dess vill politikerna höra vad Skärholmsborna själva tycker.

– Var aktiva och tyck till, uppmanar Karin Wanngård.

4 000 nya bostäder planeras

Skärholmen 37 fortkörare på två och en halv timme. Det blev resultatet när trafik­polisen i torsdags hade hastighetskontroll på Skärholms­vägen.

Högsta uppmätta hastighet på 70-sträckan var 112 kilometer i timmen. En av förarna som stoppades hade dessutom redan fått sitt körkort återkallat och misstänks nu för olovlig körning. Det skriver trafikpolisen i söderort på Facebook.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.