ANNONS

38-åring orsakade flera trafikolyckor

Här på en gata vid Årsta tog en av vansinnesfärderna slut i en stor krock. Mannen ska ha varit påverkad av alkohol och droger vid flera av trafikolyckorna.
Här på en gata vid Årsta tog en av vansinnesfärderna slut i en stor krock. Mannen ska ha varit påverkad av alkohol och droger vid flera av trafikolyckorna.
Den 38-årige mannen är känd av polisen som en av de värsta trafiksyndarna.

Berusad och påtänd ska han flera gånger ha gett sig ut på vansinnesfärder i söderort. En av dem slutade i katastrof för en kvinna i Årsta.
ANNONS

– Jag kommer aldrig att glömma det som hände, säger den 20-­åriga kvinnan.

Hon hade blivit hemskjutsad till Årsta av sin dåvarande pojkvän. De satt kvar och pratade en stund när en bil började blinka mot dem med helljusen. Helt plötsligt började mannen gå mot paret.

– Jag såg ansiktet på honom och kunde tydligt se att han var påverkad.

Paret bestämde sig därför för att starta sin bil och åka därifrån. Då följde mannen efter.

– Vi gasade, men han körde ifatt oss. När vi bromsade in i en kurva minns jag att jag tänkte ”nu smäller det”.

Några sekunder senare körde fordonet rakt in i parets bil bakifrån. Fyra parkerade bilar skadades i krocken. Föraren smet, medan paret satt kvar i bilen både chockade och skadade. Kvinnan bröt bröstbenet och mannen hade fått glassplitter i armen.

Nyligen åtalades den 38-årige mannen för händelsen i Årsta i april. Han åtalas även för flera andra brott, bland annat vårdslöshet i trafik och narkotikabrott.

Som från ingenstans dök mannen upp i söderort för ett år sedan och har på den korta tiden hunnit bli misstänkt för en mängd vansinneskörningar.

Enligt åtalet har mannen, påverkad av droger och alkohol, vid upprepade tillfällen stulit bilar, falskskyltat dem och sedan gett sig iväg på vansinnesfärder.

ANNONS

I Farsta ska 38-åringen ha kört åt fel håll i en rondell och senare över en refug. Mannen stannade dock inte utan kraschade istället rakt in i en busskur. En kvinna som väntade på bussen skadades allvarligt, hon fick glassplitter i hela ansiktet.

I Hägersten ska han ha följt efter en man in i Västertorpshallen. Så snart mannen hoppat i bassängen ska 38-åringen ha brutit upp låset till hans skåp och stulit mobil, plånbok och bilnycklar. Därefter ska han ha kört iväg med mannens nya Volvo.

I Bagarmossen ska han ha stulit en bil på Rusthållarvägen som han senare åkte iväg med, trots att han erkänt att han var påverkad av amfetamin vid tillfället.

Mannen själv nekar till flera av brotten.

För kvinnan i Årsta har händelsen satt djupa spår.

– Värst är oron. Så fort jag ser en parkerad bil här på nätterna så tror jag att det är han. Det är hemskt, säger hon.

När vi bromsade in i en kurva minns jag att jag tänkte ’nu smäller det’.kvinna som blev påkörd

Fakta

Kommer att åtalas för 75 brott

38-åringen har ett omfattande brottsregister och är tidigare dömd för bland annat rattfylleri, olovlig körning, stöld, misshandel och narkotikabrott.

Han kommer snart att åtalas för hela 75 olika misstankar om brott i fem utredningar.

De brott med högst straffvärde som mannen misstänks för är grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

Minimistraffet för grov misshandel är ett års fängelse.