ANNONS

Föräldrar, släkt och vänner firade med studenterna

Tusentals tog emot studenterna när de sprang ut för sista gången.
Tusentals tog emot studenterna när de sprang ut för sista gången.
Hundratals människor hade samlats utanför Hersby gymnasium i fredags för att ta emot de utspringande studenterna.
ANNONS

Folkmassorna utanför Hersby gymnasium var enorma precis innan klockan två i fredags. Det var dags för gymnasiets nyblivna studenter att springa ut ur skolan en sista gång.

När detta var gjort lämnades en stege ledig som en av skolans rektorer använt för att ropa ut studentklasserna från. Där hittade vi Emma Larsson som blev fotograferad tillsammans med familj och vänner.

– Det känns ofattbart. Det är lite ångestfyllt att studenttiden nu är över, men mest väldigt mycket lycka och allting känns sjukt roligt, säger Emma och fortsätter att berätta om framtiden:

– Ja, först ikväll ska jag fira tillsammans med klassen och med en mottagning hemma hos mig. Och till hösten har jag redan jobb klart på Ica, så ingen klassisk arbetslöshet efter studenten här inte!

Längre in i folkvimlet träffar vi Gustaf Carlsson och Felix Gardtman. Vännerna som gått olika linjer under gymnasietiden, men som planerar att haka på varandra under framtida studier.

– Det känns riktigt bra, en lång väntan är äntligen över! Dagen har varit rätt lång då vi började tidigt. Nu ska jag vara ledig ett år, men sedan börjar jag nog plugga, säger Gustaf.

Felix lägger sedan till:

– Nu när allt är över får man börja livet seriöst här framöver. Vi båda drar ner till Lund. Där kommer vi att festa mycket men ändå förhoppningsvis ha koll på studierna, säger han och skrattar.

Sedan marscherade studenterna iväg till sina lastbilsflak som väntade vid Vallen. Där studsade de upp och festen kunde därmed börja.

ANNONS