39-åring häktad för ridskolemordet

En 39-årig man häktades i söndags för det 17 år gamla mordet vid Swartlings ridskola.

Det var den 14 oktober 1996 som en man i 25-årsåldern hittades svårt knivskadad vid Swartlings ridskola på Valhallavägen.

25-åringen var på väg hem från en fest när han rånades och knivhöggs innan han lämnades utanför ridskolan. Han var fortfarande vid liv när polisen hittade honom, men avled senare på sjukhus.

SOS larmades av en man som polisen tror är mördaren.

Nu misstänks alltså en 39-årig man, boende i Stockholmsområdet, för mordet.

Han anhölls av åklagare vid lunchtid i fredags på sannolika skäl misstänkt för mordet och har nu alltså även häktats.

Om det är samma man som larmade polisen 1996 är oklart. Varken polis eller åklagaren Erik Wendeby vill ge några kommentarer i ärendet eftersom ”utredningen är i ett känsligt läge”.

– Jag kan inte uttala mig alls om vem han är, sa Erik Wendeby i fredags.

Mordet är ett av de cold case-fall som utretts av polisen.

Leif GW Persson, som tidi-

gare gjort en kartläggning av gamla ouppklarade mord åt Rikspolisstyrelsen, har tidigare sagt

att polisen hela tiden vetat vem som är mördaren, men att de inte velat konfrontera mannen eftersom de saknat tillräcklig teknisk bevisning.

Enligt Aftonbladet hävdar 39-åringens försvarare Clea Sangborn att polisen saknar teknisk bevisning, såsom exempelvis DNA, som kan binda mannen till mordet.

Ica misstänks för diskriminering

ÖStermalm En anställd på en Ica-butik på Östermalm misstänks för olaga diskriminering. Mannen ska ha vägrat två vuxna och ett nioårigt barn att handla eller vistas i butiken på grund av deras etniska ursprung. Hatbrottsgruppen vid Stockholmspolisen är väldigt förtegen om händelsen men har inlett en förundersökning.

Stockholm På julafton byter 21 av Taxi Stockholms chaufförer om till tomtedräkt och kör hem till familjer för att lämna över julklappar till barnen. Bokningen öppnade förra fredagen och 35 körningar är redan inbokade. Idén föddes 2004 när en småbarnsförälder ringde till taxibolaget för att be någon komma och vara tomte. Förra året besökte de 240 hem och Micke gör i år sin andra jul som taxitomte.

– Det är så kul att se hur överraskade barnen blir när de ser att det inte är pappa eller morfar, utan att alla är där.

Han kommer inte att erkänna det här vid en konfrontation.

Nu är det hög tid att boka årets taxitomtar