ANNONS

39 nya hyresrätter på Västra vägen

39 stycken av Signalistens före detta företagsbostäder på Västra vägen byggs om för att bli vanliga hyresrätter.

Samtliga lägenheter kommer att hyras ut med förstahandskontrakt.
ANNONS

De tidigare företagsbostäderna som nu byggs om till bostadslägenheter ligger på Västra vägen mittemot Solna Centrum. Lägenheterna ska vara klara för inflyttning i månadsskiftet april/maj 2016.

– Som ett allmännyttigt bolag med syftet att ta ett bostadssocialt ansvar försöker vi ständigt se var behoven finns. Det här är små och yteffektiva lägenheter och lämpar sig kanske främst för ungdomar där efterfrågan på eget boende är stor, säger Catarina Johansson Nyman, vd på Signalisten.

Samtliga lägenheter kommer att hyras ut med förstahandskontrakt och renoveras inför inflyttningen.

– Vi gör en totalgenomgång, målar och tapetserar, byter låssystem och installerar brevlådor, säger Catarina Johansson Nyman.

Det här är inte första gången som Signalisten bygger om utrymmen för att skapa fler hyresrätter. Förr ett år sedan skrev vi om bland annat cykelrum och förråd som byggts om till toppmoderna boenden.

– Det här är ett effektivt sätt att skapa fler hyresrätter, eftersom vi slipper att bygga nytt. Signalisten har väl ett par hundra nya hyresrätter i nybyggen på gång, men vi skonas ju inte från överklagandehelvetet bara för vi bygger hyresrätter, så det tar tid. Det är inte så lätt som man tror, säger Magnus Nilsson (M), ordförande i Signalistens styrelse.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.