4 000 vill hjälpa Lisa att hitta snyggingen

Lisas efterlysning blev nätsnackis.
Lisas efterlysning blev nätsnackis.
Lisa Tegelmarks skämtsamma efterlysning på Facebook spreds snabbt i flera medier.

Nu följer tusentals hennes sökande efter den snygga killen på gröna linjen.

Lisa Tegelmark hade precis kommit till Stockholm från Ransäterstämman i Värmland och klev på tunnelbanan vid Gullmarsplan. Hon släpade sin packning till mitten av den främsta vagnen och slog sig ner på ett säte mittemot en kille.

– Han hade blont hår som var uppsatt i någon slags knut och en väldigt grön ­t-shirt, jag tyckte att han var snygg, berättar Lisa Tegelmark.

Killen tittade packningen och frågade Lisa Tegelmark om hon hade varit och campat. Men de två hann bara prata några minuter innan killen skyndade sig av vid Slussen för att byta till tåget mot Ropsten, som stod inne på det andra spåret.

Kvar på tåget mot Hässelby satt Lisa Tegelmark och ångrade sig att hon inte hann fråga om hans namn.

– Jag skrev ett inlägg på Facebook precis när han hade klivit av, jag brukar vara ganska personlig i mina statusuppdateringar. Jag tänkte att det kunde vara kul om han kunde ta kontakt, men det var inte tänkt som någon stor efterlysning eller så.

Då kunde Lisa Tegelmark inte ana vad som väntade, tre dagar senare hade över 4 000 personer delat hennes inlägg och många skickade vänförfrågningar för att kunna följa hennes sökande.

– Det är helt crazy, jag fattar ingenting. Jag trodde inte att det skulle bli så här stort, säger hon.

Lisa Tegelmark får också bilder skickade till sig på killar som folk tycker passar in på beskrivningen.

– Det är fantastiskt att människor blivit så engagerade och vill veta hur det går, alla vill nog ha lite romantik.

I slutet av förra veckan hade hon dock inte fått något napp, trots facebooksidan ”Lisa och kärleken” och intervjuer med flera medier.

– Det vore såklart jätteroligt om han hörde av sig, jag är uppriktigt nyfiken på honom. Men det vore tråkigt om han ser allt och tror att jag är ett psyko som skickar tusentals människor på jakt efter honom.