ANNONS

40-årig pappa omkom vid frontalkrock

ANNONS

En 40-årig pappa från Värmdö dog i en våldsam trafikolycka på väg 222 vid Hålludden förra tisdagsförmiddagen.

Mannen, som färdades i en pick-up, var på väg mot Värmdö när han enligt vittnen fick sladd och voltade över vajerräcket till andra körfältet där han frontalkrockade med en buss.

Enligt Tomas Samuelsson, förundersökningsledare vid Nackapolisen, har ett vittne sett att pickupen var i luften när den krockade med bussen.

Den tillåtna hastigheten på väg 222 vid Hålludden är 100 kilometer i timmen. Föraren i bilen avled på olycksplatsen. Bussföraren, en 47-årig man från Nacka, skadades allvarligt och fördes till sjukhus där han bland annat fått amputera en fot.

– När två fordon som kör så snabbt hamnar på kollisionskurs blir det otroliga krafter, säger Tomas Samuelsson.

Han tror att Vägverket fått en del att fundera på efter den tragiska olyckan. I det här fallet fungerade ju inte mitträcket.

– Pickupen är registrerad som en lätt lastbil. Den har högre tyngdpunkt än en personbil, säger Tomas Samuelsson.

Polisen har inte fått in några uppgifter som tyder på att någon förare gjort något fel. Den kvaddade pickupen finns hos Nackapolisen i väntan på teknisk undersökning. Förhoppningsvis kan undersökningen ge en förklaring till att bilen fick sladd.

I november 2010 dog en 28-årig Värmdöbo efter en krock med en sopbil på Lagnövägen. Enligt Tomas Samuelsson hade bilen som 28-åringen färdades i slitna bakdäck, något som gjorde att bilen sladdade över på fel sida av vägen.

ANNONS

– Trafiken slår urskiljningslöst. Det är väldigt tragiskt alltihop, säger Tomas Samuelsson.

Trafiken slår urskiljningslöst.Tomas Samuelsson Nackapolisen