40-åring åtalas för mordförsök och hot

Den 22 augusti knivhögg han tre personer på Skärmarö.

Nu åtalas den 40-årige knivmannen för mordförsök och olaga hot.

En onsdag i augusti hörde en kvinna på Skärmarö hur en hund kom in i hennes kök. En annan man har beskrivit hur han hörde ett rådjur bröla på gatan.

Men det var varken en hund eller ett rådjur som härjade på Skärmarö eftermiddagen den 22 augusti. När kvinnan kom in i köket stod där i stället en man med en 32, 5 centimeter lång brödkniv i handen och gjorde märkliga ljud.

Kvinnans mamma reagerade först och sprang mot altandörren. Medan hon försökte öppna dörren högg mannen henne flera gånger med kniven innan han vände sig om och gav sig på dottern med flera hugg.

Båda kvinnorna skadades innan den yngre kvinnans man, som befann sig på tomten, sprang in i huset och skrämde iväg knivmannen.

– Mannen hade mördat allihop om jag inte hade kommit in, har han sagt i polisförhör.

Nästan en timme senare greps en 40-årig man ett hundratal meter därifrån. Nu åtalas han för mordförsök på de både kvinnorna och på ytterligare en person. En man som 40-åringen ska ha huggit i handen medan han klippte gräset på sin tomt.

40-åringen har släkt på Skärmarö och har beskrivit hur han tog kniven ur sin släktings kök och hade tänkt sätta sig i bilen och köra in i betongen. Men sedan ändrade han sig.

– Jag ville ta kål på några jävlar helt enkelt, har 40-åringen sagt i förhör.

40-åringen har varit psykiskt sjuk i flera år och har tagit antipsykotiska mediciner. Både polis och offer har beskrivit mannen som allvarligt sjuk under onsdagen den 22 augusti.

Efter att ha knivhuggit tre personer gick knivmannen in på en tomt i närhet. Men dörren var låst och de som bor i huset fick i stället se hur en okänd man bankade en blodig kniv mot fönsterrutan och ryckte i dörrhandtaget.

Mannen har också stoppat och hotat flera bilister innan han greps av polisen.

När 40-åringen har tillfrågats i förhör varför han gav sig på för honom okända människor har han sagt att han fick en psykos och kände sig aggressiv.

– Jag var fan mordisk fattar du väl, jag ville ta död på fanskapet, säger 40-åringen om den man som blev knivhuggen i handen.

Rättegången mot mannen inleds den 22 oktober.

Mitt i Värmdö den 28 augusti.