400 fler hyresrätter på gång att säljas ut

Fregattvägen i Näsbypark.
Fregattvägen i Näsbypark.
Hälften av Täbys hyresrätter är redan borta. Ytterligare 400 lägenheter kan stå på tur.

Nu flaggar värden Akelius för utförsäljning i Näsbypark.

Ett långsiktigt förvaltande av Täbys hyresrätter. Det var löftet som fastighetsbolaget Akelius gav vid köpet av kommunens hela bestånd av hyresrätter. Det var för fem år sedan. Nu har hälften av lägenheterna blivit bostadsrätter och säljfesten fortsätter.

På sin hemsida flaggar nämligen fastighetsbolaget för ombildning på Fregattvägen i Näsbypark. Totalt handlar det om ungefär 400 lägenheter. Det är runt en fjärdedel av de 1 200 hyresrätter som finns kvar i kommunen.

Enligt Roger Akelius, fastighetsbolagets grundare, finns ett stort intresse bland hyresgästerna att ombilda.

”Jag har förstått att de boende på Fregattvägen vill köpa sin fastighet, men jag vet ännu inte om det blir affär”, meddelar han via mejl.

Är planen att på sikt sälja samtliga fastigheter i Täby?

– Vi vill inte sälja på någon plats. Vår affärsidé är att hyra ut. Men om våra kunder, hyresgästerna, bildar en förening och vill köpa så räknar vi fram vad vi kan sälja för.

P-O Brogren är Hyresgästföreningens presstalesman i Stockholm. Han hävdar att det inte finns något utbrett intresse bland dem som bor på Fregattvägen.

– Men nu står de på säljlistan och trycket blir hårt. Akelius ordnar en affär med konsulter och fullmakter, och de som vill bo kvar som hyresgäster kommer att få det tufft, säger P-O Brogren.

Tidigare har Akelius kunnat sälja även om intresset varit svalt. Om de intresserade hyresgästerna varit för få har bolaget erbjudit miljonlån för att affären ska gå ihop.