ANNONS

400 nya studentbostäder i Kärrtorp

Skissen visar i stora drag byggets utformning.
Skissen visar i stora drag byggets utformning.
400 nya studentbostäder kan stå klara i Kärrtorp om fyra år. Det står klart sedan en enig exploateringsnämnd i går fattade beslut om markanvisning till Järntorget.
ANNONS

Som planen ser ut nu rör det sig om tre huskroppar längs med Söderarmsvägen, tvärs över gatan från Kärrtorpshallen. I dag finns en skogsdunge på platsen. Husen ska innehålla runt 400 hyresrätter, i första hand mindre ettor på 25-30 kvadratmeter, men även några tvåor på runt 50 kvadratmeter, säger Martin Arkad vid Jernhusen.

– Bottenvåningarna kommer att innehålla lokaler ut mot Söderarmsvägen. Tanken är att de ska ge något tillbaka till närområdet så att det ser trevligt ut längs gatan. Vad exakt är inte klart än men jag kan tänka mig samlingsrum, gym, tvättstuga och liknande.

Om allt går enligt planerna ska bygget påbörjas 2018. Innan dess ska en ny detaljplan för området tas fram. De första studenterna kan komma att flytta in hösten 2020.

– Vi tror att det här är ett väldigt bra tillskott till Kärrtorp och Kärrtorps centrum. Eftersom studenter inte har bil och handlar lokalt så får mataffärer och kaféer ett uppsving. Sedan behövs det också studentbostäder så klart, säger Martin Arkad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.