400 personer stod i kö för julklappspaket

Det rådde kaos på Postens paketutlämning i Alvik innan jul. När det var som värst var det över 400 personer som stod och väntade på att få ut sina paket.

– En del gick hem och käkade middag och kom tillbaka igen, säger Tony som är butikschef på Alviks kontorsmaterial, där paketutlämningen ligger.

Han berättar att Posten sagt till dem att vänta sig en 30-procentig ökning av antalet paket inför julen. I själva verket bedömer Tony att det ökade med det dubbla – minst.

– Vi hade paket överallt, på toaletten, i vårt kök, långt över vår kapacitet. Vi gjorde så gott vi kunde och tog in extra personal, men det blev ändå kaos.

En av dem som väntade var Brommabon Martina Ulrichs.

– Jag stod i kön i två eller tre timmar och jag tycker faktiskt att det är helt oacceptabelt, säger hon.

Att det bara fanns ett par sittplatser gjorde inte saken bättre för de många äldre som väntade på sin tur. Anledningen till den rekordstora mängden paket är att allt fler Brommabor köpt julklappar på nätet som alla levererades lagom till julen.

– Proppen gick ur i år, säger teamchefen för Postens paketutlämning, Harald Andersson, som själv var tvungen att rycka in och hjälpa till i Alvik under några hektiska timmar helgen innan jul.

Han berättar också att de var försenade med sina leveranser till butiken på grund av det rådande snöovädret och därför levererades en stor del av paketen till Alvik samtidigt.

Han beklagar situationen och erkänner att butiken har ett för stort upptagningsområde. Nu letar Posten efter fler affärer i närheten som kan lämna ut paket.

Vi hade paket överallt, på toaletten, i vårt kök, långt över vår kapacitet.Tony, butikschef