42-åringen omhäktad för mordbranden

Den 42-årige man som misstänks ha tänt eld på Harry Scheins mångmiljonvilla vid Edsviken i Danderyd omhäktades i fredags vid Attunda tingsrätt. Mannen är sedan i början av mars häktad på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Katarina Lenter, vice chefsåklagare vid Norrorts åklagarkammare, begärde omhäktningen.

Häktningsförhandlingarna i fredags hölls bakom stängda dörrar. Mannen omhäktades och åtalet förlängs till den 5 april.

– Jag kan inte kommentera utredningsläget men vi var tvungna att begära en åtalsförväntning på grund av att den tekniska bevisningen dröjer, säger åklagaren Eva Tvengström.

Är du nöjd med att han har blivit omhäktad?

– Ja, jag är i alla fall inte förvånad.

Lars Byström, presstalesman på länskriminalen, säger att en del undersökningar återstår.

– Vi inväntar resultatet av tekniska undersökningar och det blir en del kompletterande förhör. Sedan gäller det att försöka komma fram till någon form av motiv, säger han.

Det var den 24 februari vid 04-tiden på morgonen som räddningstjänsten larmades om branden. En stor del av huset hann skadas innan de första brandbilarna var på plats. Polisen misstänkte snabbt att det handlade om mordbrand. 42-åringen som lämnat handpenning på villan till Eva Fischer, som ärvt villan av Harry Schein, greps efter händelsen och häktades två veckor efter branden.

Den misstänkte mannen skulle betala in hela köpesumman på 19 miljoner kronor för Scheinvillan vid tillträdet i april. I och med att endast handpenningen betalats in så är det Eva Fischer som rent juridiskt fortfarande äger villan. 42-åringens advokat har till Aftonbladet sagt att hans klient nekar till anklagelserna.

Sedan gäller det att försöka kartlägga någon form av motiv.Åklagaren