44-årig man åtalas för krasch på Huddingevägen

En kvinna från Huddinge skadades allvarligt i en trafikolycka i januari i år.

En 44-årig man åtalas nu för händelsen.

Enligt vittnen ska mannen ha kört mot rött, rätt in i kvinnans bil.

Det rådde lugn trafik på Huddingevägen den mörka och regniga vinterkvällen. När kvinnan skulle svänga av mot Örbyleden förändrades allting blixtsnabbt.

– Plötsligt blir det ett inferno, en tusendels sekund kändes det som att en bomb hade exploderat. Jag kände skräck och panik. Det fanns absolut inte ett enda tecken eller någon som helst föraning om vad som skulle hända, säger kvinnan i polisförhör några månader efter olyckan.

Airbagen på bilen hade löst ut och hon kände en ”skarp illaluktande rök”.

– Jag kände att jag måste ut ur bilen till varje pris då det är bättre att komma ut än att brinna inne. Jag kunde inte öppna bildörren och jag såg ingenting, varken på sidan eller framåt på grund av krockgardiner och att motorhuven på min bil stod rakt upp, fortsätter kvinnan i förhöret.

I den andra bilen som körde in i kvinnans fordon satt en 44-årig man. Två vittnen till den våldsamma kollisionen säger att mannen hade rött ljus i korsningen, medan kvinnan hade grönt.

Han åtalas nu för att ha orsakat olyckan, men nekar till det.

Mannen säger i stället att det är kvinnan som har gjort fel.

– Jag tror att hon försökte hinna över korsningen innan det skulle bli rött. Det måste ha varit gult ljus för henne från början, säger 44-åringen i polisförhör som hölls i mitten av maj.

Mannen uppger att han körde i 50 kilometer i timmen innan han svängde av vid stoppljuset mot Örbyleden, innan den dramatiska olyckan. Vittnena uppger att mannen körde fortare, 70 kilometer i timmen eller mer.

Kvinnan fick allvarliga skador efter krocken och fördes till sjukhus där hon blev liggande en vecka.

Bland annat hade handleden brutits, en bit av en kota i nacken hade slagits av, hon hade hjärnskakning, smärtor i bäckenet och en del yttre blödningar, skriver polisens trafikutredningsgrupp.

Även mannen skadades, dock lindrigt.

Mannen står åtalad i två punkter; vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Åklagaren har de två vittnena, två andra bilister, som talar till kvinnans fördel.

Över 500 trafikolyckor har inträffat på Huddingevägen under en tioårsperiod fram till slutet av 2013.

Sex av dem hade dödlig utgång och 70 räknas som svåra olyckor, enligt Transportstyrelsens statistik.

Tidningen har sökt kvinnan utan att lyckas.