ANNONS

44-åring häktad för mord i Töjnan

En man i 70-årsåldern hittades mördad i villaområdet Töjnan i början av december.

Först misstänktes en släkting – men nu fokuserar polisen i stället på en 44-åring med kriminellt förflutet.
ANNONS

På söndagsmorgonen den 2 december hittades en man i 70-årsåldern mördad i sitt hus i villaområdet Töjnan i Sollentuna.

Omständigheterna på platsen var sådana att polisen inte tvekade över att det rörde sig om ett mord, skriver Aftonbladet.

En bekant och en jämnårig släkting till den mördade mannen befann sig i huset när polisen kom dit och de misstänktes till en början för dådet. Men de kunde snart avföras från utredningen.

Den 8 januari greps en 44-årig man med ett kriminellt förflutet. Mannen häktades den 11 januari på sannolika skäl misstänkt för Töjnanmordet. I torsdags omhäktades han.

– En person är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Det går för närvarande inte att säga när åtal kommer att väckas, skriver åklagaren Annika Lille i ett mejl.

Samtidigt som 44-åringen omhäktades släpptes en 57-årig man på fri fot. Åklagaren hade begärt även honom häktad, misstänkt för mordet, men Attunda tingsrätt tyckte inte att bevisen räckte för att hålla kvar mannen.

Både polis och åklagare är mycket förtegna om omständigheterna kring mordet. De vill inte säga hur den 70-åriga mannen bragts om livet eller om han kände den misstänkte 44-åringen.

– Varken motiv eller hur det har gått till är inget som jag vill kommentera i det här läget. Den fortsatta utredningen får visa vad som har hänt, säger Lars Byström, presstalesperson hos polisen.

ANNONS