ANNONS

500 nattvandrare gör Östermalm säkert

Ledaren Ulrica Stålhem lämnar Föräldravandrarna, men föreningen fortsätter sitt arbete på Östermalm.
Ledaren Ulrica Stålhem lämnar Föräldravandrarna, men föreningen fortsätter sitt arbete på Östermalm.
Föräldravandringen på Östermalm byter ledning, men kommer att finnas kvar på stadsdelens gator.

Bland annat har man i höst fått rycka ut när det varit stökigt vid Karlaplan och dessutom under insparksfester och nollningar.
ANNONS

Cirka 500 personer ingår i nätverket Föräldravandring på Östermalm. Av dessa går 370 personer regelbundet i stadsdelen under fredagskvällar.

Till nästa år kommer dock ledarna Ulrica Stålhem och kollegan Marie Jansson att lägga skorna på hyllan och lämna över till nya föräldrar som ska driva föreningen.

Men det betyder inte att man lägger ner verksamheten. Tvärtom har man i dagarna ansökt om 250 000 kronor i bidrag för nästa år från stadsdelsförvaltningen.

– Förvaltningen och andra aktörer är eniga om att det här ska fortsätta för det är en så viktig verksamhet och ger så bra effekter, säger Ulrica Stålhem.

Under den här hösten kommer man att vandra under 16 fredagar. Mellan nio och tolv föräldrar brukar gå med varje gång.

Då gruppen är så stor är behovet av nya föräldrar inte så stort just nu eftersom man varje år rekryterar nya föräldrar med barn i årskurs 6 och 7 i skolan.

– 500 medlemmar är ganska lagom, säger Ulrica.

Under hösten har det varit ganska mycket häng och stök vid Karlaplan och då har föräldrarna ofta varit på plats. Föräldravandrarna har också hittat olika insparksfester och nollningar, samt funnits till hands vid vanliga helgincidenter.

Förutom vandringar kör man också en del föräldrakvällar där man håller i diskussioner och ibland kommer även föreläsare.

ANNONS

Erik Forsell är sedan i höst ny kommunpolis med ansvar för Östermalm. Han tycker att föräldravandrarna tillför mycket i stadsdelen och han hoppas att arbetet fortsätter fungera lika bra som tidigare – även utan Ulrica och Marie.

– Det är väldigt trygghetsskapande att det finns vettiga vuxna på stan som bärs av en idé att skapa trygghet generellt, men med fokus på ungdomar i kvarteren, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.