55-åring odlade knark i hemmet

En 55-årig man från Vallentuna dömdes nyligen för att ha odlat cannabis i hemmet.

När polisen gjorde besök hos mannen hittade de fyra hekto narkotika.

I september förra året upptäckte polisen en knarkodling hemma hos en 55-årig man i Vallentuna. I mannens hem fanns cannabisplantor som vägdes till 399,8 gram.

Nu har mannen dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst efter att ha erkänt narkotikabrott.

Under rättegången berättade 55-åringen att han precis hade avslutat en extra stor odling innan polisen kom på besök – drogerna skulle räcka under hela 2012. Mannen började odla sin egen cannabis under 2010, och fortsatte med verksamheten hela förra året.

Vallentunabon erkände narkotikainnehavet direkt, men menade att narkotikan som fanns i hemmet inte var avsett för någon annan än honom själv.

Trots det medgav 55-åringen i rätten att han vid flera tillfällen hade sålt sin egenodlade cannabis till vänner för 100 kronor per gram.

Han hävdade dock att han framförallt odlade droger för att själv ha tillgång till dem. En annan anledning var att han ofta satt ensam i hemmet. Med hjälp av knarket kunde han bjuda in vänner att röka med honom och på så sätt få besök.

Men tingsrätten hade en annan syn på försäljningen. Eftersom 55-åringen erkände att han sålt sin narkotika vidare vid ett flertal tillfällen dömdes han även för att ha haft cannabis för överlåtningssyften.

Eftersom mannen inte var dömd tidigare och inte verkade ha några planer på att utöka sin försäljning bedömde tingsrätten överlåtelsen som ringa. 55-åringen dömdes till skyddstillsyn och 60 timmar samhällstjänst.