58-åring spårades till knarkgömma

En 58-årig man från Kista har dömts till fängelse i två år och sex månader efter att ha förvarat amfetamin och cannabis i sin lägenhet. Polisen kom honom på spåren efter ett gripande i Skärholmen den 21 december förra året.

Tips från allmänheten om att det skulle finnas en narkotikagömma i ett skogsparti i Skärholmen gjorde att polisen kunde spåra gömman med 3 918 gram amfetamin.

Samtidigt satte de området under bevakning i väntan på att någon skulle komma och hämta partiet. Och strax innan polisen skulle ge upp spaningarna för dagen kom den 58-årige Kistabon gående i riktning mot knarkgömman.

Med sig hade han en 20-årig kvinnlig bekant och enligt åtalet fick någon av de två syn på polisen, vände om och lämnade skogspartiet.

De två greps strax därpå och insatsen ledde till en husrannsakan hemma hos mannen. Polisen hittade ännu mer narkotika och 131 600 kronor i kontanter.

Både mannen och kvinnan nekar till att de skulle känna till att det låg narkotika i skogen. Och trots att de bägge är kända för sitt amfetaminmissbruk sedan tidigare och att tingsrätten anser det vara osannolikt att det skulle vara en tillfällighet att de två skulle ha råkat komma i närheten av gömman – så var inte bevisningen tillräcklig för en fällande dom för de gärningar som avser amfetaminet i skogspartiet.

Däremot räckte mängden narkotika i lägenheten för att mannen skulle dömas för grovt narkotikabrott.

I en gömma i ett skogsparti i södra Stockholm hittades nära fyra kilo amfetamin.