ANNONS

Hund bet tag i flicka på pendeln

I lördags blev en 6-årig flicka anfallen av en hund som högg henne i axeln på pendeltåget mellan Tullinge och Flemingsberg.

– Jag blev jätterädd och fick panik, berättar hon.
ANNONS

Det var i lördags som flickan hoppade på pendeltåget från Tullinge mot Flemingsberg, tillsammans med sin storebror och sin mamma. De var på väg till Huddinge för att köpa en present till ett födelsedagskalas.

På ett av sätena satt en man med en mellanstor hund som nosade efter brodern när han passerade.Flickan höll lite avstånd för att inte gå för nära hunden.

– Då slängde den sig mot henne, bet tag i jackan i axeln och började slita henne fram och tillbaka, berättar mamman, som gick bakom barnen.

Hon började genast att skrika åt hunden för att få den att släppa taget.

Flickans bror blev också chockad av händelsen.

– Jag blev jätterädd och hon blev jätterädd och fick ont. Han fick slita bort hunden ifrån henne och sedan sa han förlåt medan han pratade i telefonen, berättar brodern.

Enligt mamman blev många i vagnen vittne till händelsen, men ingen gjorde något för att hjälpa till. Först när de kommit en bit längre in i vagnen var det en yngre man frågade vad som stod på.

På vägen hem var flickan rädd för att hunden skulle dyka upp igen och frågade familjen vad de skulle göra om den kom tillbaka.

– Jag blev jätterädd och fick panik. Jag mådde dåligt. Nu mår jag halvdåligt och är rädd för att träffa hunden igen. Jag är rädd för att träffa andra hundar ute, berättar hon.

ANNONS

Hennes bror tycker att hundägaren borde ha betett sig annorlunda.

– Jag tycker att han skulle ha lagt på telefonen och sagt förlåt ordentligt.

Familjens, som har en egen hund hemma, hoppas att händelsen inte ska sätta några spår.

– Det var tur att hon inte var ett huvud kortare, berättar mamman som har polisanmält händelsen.

Hon har inga större förhoppningar om att polisen ska kunna identifiera mannen och hunden utifrån övervakningskamerorna, men vill ändå göra allt hon kan för dotterns skull och för att andra inte ska drabbas.

Erik Åkerlund som är lokalpolisområdeschef i Botkyrka berättar att han ännu inte nåtts av anmälan.

– Om vi får den på vårt bord och det finns möjlighet att identifiera hundägaren kommer vi att arbeta på den, säger han.

Det är för tidigt att uttala sig om möjligt straff, då hundägaren inte är identifierad och faktorer som skador bland annat spelar in i bedömningen, tillägger Erik Åkerlund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.