1. Company, Stadsteatern – till och med 31/8

Stephen Sondheims musikal från 1970 har rekordet i antal Tony Awards. I denna moderniserade version har en kvinna huvudrollen. Bobbie, som hon heter, spelas av Frida Modén Treichl. Superstjärnorna Helen Sjöholm och Gunilla Backman delar på en av birollerna. Biljetter: 285–565 kr.

Gunilla Backman, Helen Sjöholm och Frida Modén Treichl i Company.

Gunilla Backman, Helen Sjöholm och Frida Modén Treichl i Company.

Felix Swensson

2. Änglagård, Oscars­teatern, ny­premiär 6/9

Filmerna slog rekord på bio och musikalen av Edvard af Sillén och Fredrik Kempe är med över 150 000 besökare en av de mest sedda någonsin. Efter två succéartade säsonger förlängdes speltiden till hösten. När segertåget tuffar vidare blir det några förändringar i ensemblen. Bland annat axlar Sanna Nielsen Helen Sjöholms roll. Tommy Körberg är emellertid kvar som Gottfrid. Biljetter: 195–1 395 kr.

Sanna Nielsen i Änglagård.

Sanna Nielsen i Änglagård.

Nadja Sjöström

3. Dreamgirls, Chinateatern, premiär 12/9

Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye gör huvudrollerna i musikalen som gjort succé både på Broadway och West End. Historien, som är löst ­baserad på The Supremes karriär, blev dessutom film med Beyoncé. 

  – Att få vara en del av Dreamgirls – The Musical är så historiskt och mäktigt för mig på många plan, ­säger Janice Kavander. 

Biljetter: 395–1 395 kr.

4. Pippi flyttar in i Villavillekulla, Intiman, ­premiär 14/9

Kling och Klang, Dunder-Karlson och Blom, Prussiluskan, Tommy och Annika dyker alla upp i en färgsprakande föreställning för att fira Pippis 80-års­jubileum. Biljetter: 395-495 kr.

Amanda Andersson har huvudrollen i Pippi flyttar in.

Amanda Andersson har huvudrollen i Pippi flyttar in.

Bo Håkansson, Bilduppdraget

5. De’ e’ det här vi kallar kärlek, Göta Lejon, premiär 26/9

Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley är bara några av de 26 schlagerhits som ryms i denna nostalgikavalkad. Med bland andra Elisa Lindström, som tävlade i Melodifestivalen i år. Biljetter: 495–995 kr.

Dansbandsstjärnan Elisa Lindström i Dé é det här du kallar kärlek.

Dansbandsstjärnan Elisa Lindström i Dé é det här du kallar kärlek.

Foto Markus Gårder

6 Mamma Mia the Party, Tyrol – till och med 24/1

ABBA-musikalen har redan slagit rekord i antal föreställningar. Nu fortsätter Sussie Eriksson och de andra att festa – ända fram till i slutet av november. Biljetter: Från 1 640 kr (inklusive fyra rätter och välkomstdrink.)