Min lokala hjälte

7-miljonersvilla på Lidingö såldes för 22 miljoner

Den i dag renoverade lyxvillan.  Foto: Magnus Östh
Den i dag renoverade lyxvillan. Foto: Magnus Östh
Huset innan renovering, när Pierre köpte det år 2013.  Foto: Magnus Östh
Huset innan renovering, när Pierre köpte det år 2013. Foto: Magnus Östh
Foto: Magnus Östh
Foto: Magnus Östh
I april förra året berättade Mitt i om Pierre Leander som renoverat sitt hus i Högberga till en lyxvilla.

Nu har han fått det sålt – för 22,5 miljoner kronor, vilket är det högsta belopp någon betalat för ett hus på Lidingö hittills i år.

När Pierre Leander köpte huset i Högberga år 2013 betalade han 7,5 miljoner kronor. Efter omfattande renoveringar prövade han förra våren att sälja huset och begärde då 22,5 miljoner.

– Men jag fick inte vad jag ville och tog bort det från marknaden, nu var det en bättre tid att sälja. Det låg bara ute i en vecka, det gick fort den här gången, säger Pierre Leander.

Han håller med om att 22,5 miljoner är mycket pengar. Samtidigt har Pierre Leander jobbat hårt för att höja värdet på huset.

– Det är ett helt annat hus idag, jag har egentligen bara behållit den befintliga stommen men har blåst ut det både invändigt och utvändigt.

Bland annat har Pierre Leander byggt på ett våningsplan på huset så att det nu är panoramavy med sjöutsikt.

– Det kommer ju upp i en helt annan prisklass så fort man kommer åt vattnet. Sen byggs det inte så mycket nytt på Lidingö så det är sällan det kommer ut ett så pass nybyggt hus på marknaden.

Förutom det extra våningsplanet har huset numera en vinkällare, ett dubbelgarage, en pool, biosalong och på en av terrasserna finns det en bubbelpool med ett spa.

– Jag har försökt att få med alla de här kriterierna som man möjligtvis skulle kunna drömma om i ett lyxhus. Samtidigt är det stort så man skulle kunna använda det till många olika saker. Det är ett fantastiskt hus och jag hoppas köparen blir nöjd, säger Pierre Leander.

Kommer du att sakna huset och Lidingö?

– Det kommer jag säkert att göra men jag försöker njuta av det så mycket som möjligt nu innan jag flyttar i juli. Och jag kommer att hänga på Lidingö ganska mycket ändå, säger Pierre Leander.

Vad ska du göra för pengarna?

– En stor del av det kommer jag säkert återinvestera i ett nytt boende, det kostar ju en del att bo i Stockholm. Men det känns skönt att kanske ha friheten att resa lite mer. Sen blir det säkert något nytt projekt framöver, jag tycker att det är kul med projekt och med bostäder.