70-årig man hittad mördad i Töjnan

Polisen jagar en mördare efter att en man hittades död i Töjnan förra helgen.
Polisen jagar en mördare efter att en man hittades död i Töjnan förra helgen.
En äldre man hittades mördad i sitt hem i Töjnan förra söndagen.

Polisen misstänker att en av männen som befann sig i huset kan ligga bakom mordet.

Invånarna i Töjnan beskriver området som en lugn villaidyll. En av de som bor där berättar att den nu avlidne mannen också höll med om detta.

– Jag pratade med honom dagen innan han hittades död. Han sa att han tyckte att det är så lugnt och fint här. Ett bra område för barnen att växa upp i, utan att det sker några inbrott. Vi har en fin gemenskap här, säger grannen.

Det är måndag, dagen efter mordet i Töjnan. Vintersolen lyser klart från himlen, och det fina vädret står i kontrast till polisavspärrningen runt ett av husen.

Polisen larmades till huset på söndagsmorgonen. Där hittade de den döde mannen, som är i 70-årsåldern. Två män, en i 20-årsåldern och en i 70-årsåldern, greps på plats och anhölls senare misstänkta för mord.

Båda männen har en relation till den avlidne, men den yngre har släppts och är inte längre misstänkt.

Åklagaren försökte få den äldre mannen häktad misstänkt för mord, men Attunda tingsrätt gick inte med på det. Enligt polisen är dock den äldre mannen fortfarande misstänkt.

– Men vi jobbar mot hela registret för att hitta mördaren. Vi låser oss inte bara mot en tänkbar kandidat, säger Lars Byström, presstalesman vid länskriminalen.

Den misstänkte mannens advokat, Serpil Güngör, säger att hennes klient brukade vara hemma hos den avlidne mannen. Hon är övertygad om mannens oskuld.

– Det är inget ovanligt med att han befann sig där då. Han är i sorg, säger hon.

Polisen vill inte kommentera omständigheterna runt mordet, om hur eller varför mannen mördades.