71-årig dj tillbaka på Stureplan igen

På torsdag blir det nattklubb för 50-plussare igen på Stureplan.

71-åriga dj:n Madelein ”Dj Gloria” Månsson lirar skivor. Och var beredd att visa leg – ingen ­under 50 släpps in.

– Vi kollar leg på de som ser för unga ut och vi är rätt hårda på åldern, säger Madelein.

Hon har spelat skivor i sju åtta år nu. Allt började när hon blev änka som 62-åring. Madelein bestämde sig då för att börja träna för att få tillbaka energi och glädje. Men det slutade med att hon blev aerobicsinstruktör.

– Bra gympa kräver bra musik och mina musik­listor som jag hade till passen bara växte. En kväll sa jag till några väninnor att jag nog ska bli dj, berättar Madelein.

En kompis son lärde henne att spela skivor inför publik. Och som 64-åring fick hon sedan sitt första gig. I dag har hon bokningar i ett år framöver.

Och till hösten gäller alltså bland annat klubben ”50+” på krogen Pure vid Stureplan igen. På torsdag hålls höstens första klubb som håller på mellan klockan 18.30 och 23.00.

– Jag upptäckte att de flesta klubbarna öppnar vid elva och då brukar jag sova. Det finns inga klubbar för oss över 50 år och det behövdes, säger Gloria som tänker fortsätta spela.

– Tills att jag är 90 år borde jag väl klara av i alla fall, om folk fortfarande vill höra mig. Och om jag hör vad jag spelar. Att spela på stora arenor före någon artist vore en dröm.