ANNONS

749 sökte – 110 fick sommarjobb

Var femte 16-19-åring i Sollentuna har anmält intresse för ett kommunalt sommarjobb i år. Men bara 15 procent av de sökande har hittills fått ett jobb.
ANNONS

Sollentuna erbjuder även i år sommarjobb till kommunens cirka 3500 16-19-åringar. Vad sägs om att jobba med parkskötsel inom kommunen, vikariera på förskola eller fotografera och skriva för kulturförvaltningen?

I år har 749 ungdomar anmält intresse för ett jobb – men bara 15 procent av de sökande har hittills fått ett jobb. Kravet är att man har gått ut grundskolan. Som andra år sker urvalet genom lottning.

– Jag har lottat ut 110 jobb men så fort det hör av sig någon ny arbetsgivare så fortsätter jag att lotta, säger Marie Wester, kommunens sommarjobbsansvariga.

Utöver de kommunala sommarjobben som lottas ut kan ungdomar i kommunen fixa sommarjobb på egen hand – och få ett generöst bidrag från kommunen till lönen.

– Det är för att möjliggöra för så många som möjligt att få sommarjobb och dessutom uppmuntra företagen att hjälpa till i det här, säger Marie Wester.

Tanken är också att uppmuntra ungdomar att hitta egna jobb.

– Att söka jobb själv är en erfarenhet, säger Marie Wester.

Även i år är kommunen dessutom med i programmet ”Roligaste sommarjobbet” som arrangeras i ett tjugotal kommuner i Sverige. Programmet är en kurs i att bli entreprenör och tjäna pengar på en egen idé.

– I år verkar det vara ett större tryck. Det de tjänar blir deras sommarjobbslön, säger Marie Wester.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.