8-åringar fick egen rockkonsert

2C från Snättringeskolan fick en privatkonsert med Papa Roach på Hovet.
2C från Snättringeskolan fick en privatkonsert med Papa Roach på Hovet.
Edith Ericsson och Nike Picha har en grupp ihop med en kompis.
Edith Ericsson och Nike Picha har en grupp ihop med en kompis.
Klass 2c på Snätttringeskolan fick träffa nu metal-bandet Papa Roach.

Men coolare än bandmedlemmarna var deras sängar i turnébussen.

– Där skulle jag vilja sova, säger Nike Picha, 8.

På onsdagskvällen spelade det amerikanska nu metal-bandet Papa Roach tillsammans med Five Finger Death Punch inför nästan 7 000 åskådare på Hovet. För att få gå på den konserten hade eleverna i 2c på Snättringeskolan inte åldern inne, men det spelade mindre roll. De musikintresserade 8-åringarna från Huddinge hade nämligen fått hänga med bandet hela eftermiddagen innan spelningen.

– Klassen tycker mycket om att sjunga och nu i tvåan har de börjat ha musik. De har varit väldigt uppspelta, säger läraren Eva Stenberg.

Det var ett spänt gäng med 27 barn, några föräldrar och två lärare som anlände till Hovet och fick gå direkt in i logen och göra high five med bandmedlemmarna.

– Välkomna till mitt hem. Det här är vårt vardagsrum och det är här jag värmer upp rösten innan konserten, säger sångaren Jacoby Shaddix.

En skräckblandad förtjusning spreds genom klassen.

– Jag har knappt sovit. Jag vaknade mitt i natten och trodde jag var med bandet. De är ganska kända så det är coolt att vi får träffa dem, säger Edith Ericsson, 8.

Nästa stopp på rundvisningen var det som imponerade mest, den dubbeldäckade turnébussen i mörkt lila med tonade rutor.

– Det var det bästa. Att vi fick titta där de sover och se hur de bor. Sängarna var coola, säger Nelly Hamberg, 8.

Besöket avslutades med att Papa Roach soundcheckade inför klassen. Den första konsertupplevelsen i livet för de allra flesta.

– Jättespännande. Bara att få komma till Hovet och Globen är stort för barnen. Det är roligt att vi kunde gå så många ihop på en sådan här sak, säger Eva Stenberg.

För Nike, Nelly och Edith som har gruppen NEN tillsammans inspirerade besöket till att satsa på artisteriet, men kanske inte inom rockgenren.

– Nej vi vill inte bli just rockstjärnor, säger Nike.

– Vi vill inte stå och skrika typ vröö ööö ööö, men vi gör inte heller sånger som Blinka lilla stjärna. Vi sjunger mer ord och ljud som passar till musiken och gör danser till det, säger Edith.

Fakta

Papa Roach är ett amerikanskt nu metal-band bestående av medlemmarna Jacoby Shaddix, Jerry Horton, Tobin Esperance och Tony Palermo.

Bandet slog igenom år 2000 med albumet ”Infest” som sålde i över 7 miljoner exemplar.

Papa Roach är för tillfället ute på en Europaturné tillsammans med Five Finger Death Punch och i onsdags spelade de på Hovet.