800 000 har sett brandman hedras

Ett videoklipp med kortegen som hedrade den förolyckade brandmannen från Attunda har visats mer än 800 000 gånger på Facebook.

– Vi är rörda över att så många människor engagerat sig, säger förbundsdirektören Ida Texell.

Den 10 mars körde Brandkåren Attunda i kortege genom Stockholm för att hedra den kollega som omkom i en trafikolycka i Märsta en dryg månad tidigare.

Kortegen, som hade poliseskort, utgick från Gustaf Vasa kyrka i Stockholm och körde längs med Odengatan och sedan ut på E4 norrut.

En av alla trafikanter som bevittnade manifestationen var Rotebro-bon Tomas Sundell.

– Det var väldigt mäktigt, det är såhär man ska hedra en kollega som gått bort i tjänsten, säger Tomas som själv är anställd inom polismyndigheten.

I höjd med Järva krog tog han fram mobilen och började filma kortegen genom bilrutan. I ett inlägg på Facebook delade han filmklippet – och hyllade initiativet.

Snart började filmen spridas och idag har den delats över 7200 gånger och antalet visningar är fler än 868 000.

– Det har varit en otrolig respons, det hade jag aldrig väntat mig, säger Tomas.

Manifestationen den 10 mars var den första i sitt slag för Attunda brandförsvar.

– Kortegen var ett sätt att visa vår respekt för brandmannen, hans familj, vänner och kollegor, säger förbundsdirektören Ida Texell som tog beslutet.

Hon berättar att och hennes kollegor är rörda över att så många människor visat engagemang och sympati i en väldigt svår situation.

– Jag tycker att det visar på en stor respekt för räddningstjänstens personal och det viktiga arbete som vi utför varje dag. Deltagandet och tacksamheten från allmänheten har vi känt som ett enormt stöd under denna svåra tid, säger Ida Texell.

Här kan du se Tomas inlägg på Facebook.